Αντηλιακές μεμβράνες

Προστασία από τη θερμότητα

Πολλά κτίρια χρησιμοποιούν εκτεταμένα τις γυάλινες επιφάνειες ως αποτέλεσμα της σύγχρονης αρχιτεκτονικής προσέγγισης κυρίως στην κατασκευή γραφείων και χώρων εργασίας. Οι γυάλινες επιφάνειες προσδίδουν καλαίσθητη εξωτερική εμφάνιση. Ωστόσο η ηλιακή ακτινοβολία που διαπερνά το γυαλί και εγκλωβίζεται στο κτίριο συμβάλλει στην αύξηση της θερμοκρασίας στους εσωτερικούς χώρους, ακριβώς όπως συμβαίνει και σε ένα θερμοκήπιο. Το ζητούμενο είναι η κατά το μέτρο του δυνατού ελαχιστοποίηση της ανάγκης χρήσης συσκευών κλιματισμού. Στο πρόβλημα αυτό τη λύση μπορούν να δώσουν οι αντιηλιακές μεμβράνες 3Μ Scotchtint καθώς μειώνουν πάνω από 70% το ποσοστό της εισερχόμενης ενέργειας που οφείλεται στον καλοκαιρινό ήλιο. Η GlassFilm ειδικεύεται και τοποθετεί αξιόπιστα τις μεμβράνες 3Μ Scotchtint σε τζάμια και υαλοπίνακες κτιρίων.

Προστασία από το κρύο

Η δεύτερη ιδιότητα των αντιηλιακών μεμβρανών είναι η παροχή θερμικής ενέργειας το χειμώνα καθώς η επίστρωση της μεμβράνης μειώνει την απώλεια θερμότητας προς το περιβάλλον. Έως 30% εξοικονόμηση ενέργειας είναι εφικτή ως αποτέλεσμα της μειωμένης απώλειας ενέργειας. Σε συνδυασμό και με την εξοικονόμηση ενέργειας από τη μειωμένη ηλιακή ακτινοβολία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, οι αντιηλιακές μεμβράνες 3Μ Scotchtint σύντομα αντισταθμίζουν το αρχικό κόστος δαπάνης για την αγορά και τοποθέτησή τους και μεσοπρόθεσμα μειώνουν σημαντικά τα λειτουργικά κόστη των ενεργοβόρων κτιρίων.

Προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία

Έχετε παρατηρήσει ότι αντικείμενα σε εσωτερικούς χώρους που έρχονται συχνά σε άμεση επαφή με το φως παρουσιάζουν χρωματικές αλλοιώσεις– ξεθώριασμα; Η υπεριώδης ακτινοβολία είναι κατά κύριο λόγο υπαίτια για τις αλλοιώσεις αυτές. Άλλοι παράγοντες είναι το ίδιο το ορατό φως αλλά και η υπέρυθρη ακτινοβολία. Ωστόσο το μεγαλύτερο ποσοστό φθοράς οφείλεται στην υπεριώδη ακτινοβολία. Οι αντιηλιακές μεμβράνες 3Μ προστατεύουν, καθώς μειώνουν κατά 99% την εισερχόμενη υπεριώδη ακτινοβολία, προσφέροντας μεγαλύτερη διάρκεια αντοχής σε χρωματικές αλλοιώσεις και φθορές.

Προστασία από την αντηλιά

Οι αντιηλιακές μεμβράνες 3Μ εμποδίζουν τις ενοχλητικές εισερχόμενες αντανακλάσεις του φωτός και προσφέρουν ένα πιο άνετο και ευχάριστο εσωτερικό περιβάλλον. Ειδικότερα σε χώρους εργασίας συμβάλλουν στην αύξηση της παραγωγικότητας του προσωπικού.

Διακοσμητική επιλογή

Οι αντιηλιακές μεμβράνες 3Μ διατίθενται σε διάφορες αποχρώσεις. Αποτελούν εναλλακτική διακοσμητική πρόταση καθώς δημιουργούν ένα ομοιόμορφο οπτικό αποτέλεσμα και καταργούν την ανάγκη για την τοποθέτηση περσίδων και κουρτινών.

Η GlassFilm παρέχει και πιο προσιτές λύσεις άλλων κατασκευαστών με άψογη εφαρμογή.