Μεμβράνες κτιρίων στο σπίτι

Οι μεμβράνες κτιρίων ενδείκνυνται για χρήση σε σπίτια γιατί:

  1. Μειώνουν το κόστος θέρμανσης και ψύξης. Τους καλοκαιρινούς μήνες οι αντιηλιακές μεμβράνες μπορούν να μειώσουν πάνω από 70% το ποσοστό της εισερχόμενης ενέργειας που οφείλεται στον καλοκαιρινό ήλιο, ελαχιστοποιώντας την ανάγκη για τη χρήση συσκευών κλιματισμού. Τους χειμερινούς μήνες επιτρέπουν έως 30% εξοικονόμηση ενέργειας ως αποτέλεσμα της μειωμένης απώλειας θερμότητας προς το περιβάλλον.
  2. Προστατεύουν τα αντικείμενα από τη φθορά που οφείλεται στην εισερχόμενη υπεριώδη ακτινοβολία. Η επιμήκυνση της ζωής των αντικειμένων στους εσωτερικούς χώρους και η προστασία του χρώματός τους από αλλοιώσεις μπορεί να φτάσει το 40% ως αποτέλεσμα της έως και 99% λιγότερης εισερχόμενης υπεριώδους ακτινοβολίας.
  3. Καθαρίζονται εύκολα. Για τον καθαρισμό των επιφανειών στις οποίες έχουν επιστρωθεί μεμβράνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα κοινά υγρά καθαρισμού όπως και σε οποιαδήποτε γυάλινη επιφάνεια. Ωστόσο είναι σημαντικό τις πρώτες 30 ημέρες από την τοποθέτηση των μεμβρανών οι γυάλινες επιφάνειες να μην έρθουν σε επαφή με υγρά καθαρισμού ή νερό. Είναι επίσης σημαντικό, μετά τις 30 ημέρες και όποτε καθαρίζονται, οι επιφάνειες στις οποίες έχουν επιστρωθεί μεμβράνες να σκουπίζονται και να παραμένουν στεγνές.
  4. Δεν περιορίζουν τη θέα. Η εξωτερική θέα δεν επηρεάζεται από την τοποθέτηση της μεμβράνης. Οι μεμβράνες κτιρίων είναι ειδικά κατασκευασμένες, ώστε να μειώνουν την ποσότητα της εισερχόμενης ηλιακής ακτινοβολίας, χωρίς να αλλοιώνουν την προς τα έξω ορατότητα.
  5. Έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Αν και η διάρκεια ζωής μιας μεμβράνης μπορεί να επηρεάζεται από κλιματικούς και άλλους παράγοντες αλλά και από την έκθεση του κτιρίου στην ηλιακή ακτινοβολία, δεν είναι ασυνήθιστο να ξεπεράσει τα 20 χρόνια.
  6. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε μεγέθη. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορούν να προσαρμοστούν σχεδόν σε όλες τις επιφάνειες παραθύρων.